torstai 11. tammikuuta 2018

Gabriellan vierailulla

Vuoden ensimmäinen matka

Alkuvuosi on aikaa, jolloin meille tutut varustamot huoltavat laivojaan. Tämä tuo tietenkin muutoksia aikatauluihin. Esimerkiksi Viking Linella käy kolme laivaa telakalla tammikuussa 2018 - M/S Rosella sekä Turun-reitin M/S Viking Grace ja M/S Amorella. Turun-reitin laivat käyvät telakalla peräkkäin ja niitä onkin tuuraamassa Helsingistä tuttu M/S Gabriella. Laivan vierailu Turun-reitillä sai meidät innostumaan, joten teimme miniristeilyn Ahvenanmaalta.
Punaiset laivat saapumassa Maarianhaminan satamaan.
Edellisen kerran M/S Gabriella vieraili Turun-reitillä vuonna 2016.
Vuoden alku on myös erinomaista aikaa risteillä. Tällöin matkustajia on vähemmän ja jonoja ei pääse syntymään, sekä tällöin miehistöllä jää tavallista enemmän aikaa tarjota meille asiakkaille henkilökohtaisempaa palvelua. Tämä näkyi laivalla positiivisesti, sillä palvelu oli erinomaista koko merimatkamme ajan. Lisäksi matkat ovat kyseisenä ajankohtana erittäin edullisia ja edullisuus jatkuu myös laivan sisällä, nimittäin merimyymälöissä on alkuvuoden huikea alennusmyynti. Vaateostoksia olikin nyt tavallistakin mukavampi tehdä, sillä tunnetuista merihinnoista sai vielä lisäksi tuntuvia alennusksia.
Alennusmyynnin valikoimassa oli etenkin paljon kosmetiikkaa, tuoksuja sekä vaatteita.
Totta toki myös makeisia ja juomia!
M/S Gabriellan kannen kuusi keulassa sijaitsee mukava saunaosasto, jossa mekin kävimme rentoutumassa. Miehille ja naisille on omat suomalaiset saunat, sen lisäksi allasosastolla on yhteinen höyrysauna. Löylykertojen välissä voi rentoutua vaikka porealtaassa, joita löytyy alueelta kaksi. Ääreisverenkiertoa voi herätellä pulahtamalla kylmävesialtaassa. Myös lapsia on muistettu omalla altaallaan. Saunaosastolla viihdyimmekin jälleen mainiosti.
M/S Gabriellan saunaosasto. Itse olen pitänyt laivalla saunomisesta jo pienestä pitäen!
Itämeren laivoilla herkutteleminen on ollut suosittua vuosikausien ajan. Mekin odotamme ruokailuilta aina paljon, kuten tälläkin kertaa. Kävimme illallisella M/S Gabriellan Food Garden-ravintolassa. Food Gardenit ovat à la carte-ravintoloita, jotka ovat tunnettuja alku- ja jälkiruokapöydistään. Mekin nautiskelimme alkupalapöydän monipuolista tarjontaa, josta löytyi tällä kertaa muun muassa herkullista ankkaa sekä ihastuttavaa punajuuri-vuohenjuusto-tyrnimarjasalaattia.
Food Gardenin alkuruokapöydän tarjontaa.
Pääruoaksi valitsimme kumpikin kokonaisena paistettua häränfileetä maa-artisokan sekä suppilovahveroiden kera. Annos oli hyvä ja valtava, toisen pihvin vierestä nimittäin löytyi vielä toinenkin pihvi! Mukava tarjoilija houkutteli meidät kuitenkin vielä tilaamaan listalta jälkiruoankin. Olimme tyytyväisiä ja äärimmäisen kylläisiä!
Food Garden oli myös mukavan tunnelmallinen valinta illallisravintolaksi.
Merimatka toi jälleen helposti mukavaa piristystä arkeen, joten laivalta oli helppo lähteä hymyillen kohti kotia. Hyvät löylyt, erinomaiset löydöt ja maittavaa ruokaa! M/S Gabriella vierailee Turun-reitillä 03.02.2018 saakka, jonka jälkeen se palaa takaisin Helsingin-linjalle.
Tiesitkö, että M/S Gabriellalla on viihtyisä Living Room?
Laivan olohuoneessa kannella kahdeksan ei ole varsinaista baaritiskiä,
vaan juomat tarjoillaan pöytiin. Loistava paikka rentoon oleiluun!
-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti