maanantai 19. lokakuuta 2015

Kohta sitä saa

Kohta sitä saa, vatsansa täyteen puuroo!

Kauniina syysiltana istuimme saunanlauteilla ja ikkunasta katselimme mustaa taivasta, jossa kimmelsi kirkkaita tähtiä. Lisää vettä kiukaalle ja hikeä pintaan. Mutta hetkinen, kohtahan on joulu!

Löylyjen lomassa tuli jo suunniteltua uusien jouluvalojen ostamista sekä joulupuun koristeita. Tietenkin myös joululahjat pyörivät mielessä - mitä naapureille, kavereille, Elloille... Kenelle? Ja niimpä tietysti, joulukortit!
Joululahjat kuusenalla vuonna 2014.
Kauppoihin on jo tullut suuret valikoimat joulukalentereita. Kalenteria katsastaessa saikin todeta, että eipä enää kauaa kestäkkään, kun availlaan ensimmäistä luukkua joulukalentereista. Tulipa sitä itsekin jo kirjoitettua pitkästä, pitkästä aikaa Joulupukille - nykyaikaisesti Facebookissa.
Ella-kissoillamme oli omat joulukalenterit joulukuussa 2014.
Ahvenanmaalaiseen perinteeseen kuuluu myös pikkujoulut. (Osa saattaa nyt miettiä, että juhlitaanhan mantereellakin pikkujouluja - mutta...) Pienimuotoista joulujuhlaa, eli pikkujoulua vietetään Ahvenanmaalla aina ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävänä lauantaina. Tällöin käydään pikkujoulumarkkinoilla, joka on Sundin kunnassa tunnetun Kastelholman linnan vieressä ulkoilmamuseo Jan Karlsgårdenilla. Lisäksi koteihin koristellaan tällöin joulu, syödään pienimuotoinen jouluateria, annetaan pienet pikkujoululahjat sekä koristellaan pieni joulukuusi.
Kotoista pikkujoulutunnelmaa 2014.
Pikkujoulumarkkinoiden vilskettä vuodelta 2014.
Myös matkailijat ovat lämpimästi tervetulleita!
Hauskaa joulunodotusta!

-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti