keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Testissä Viking Linen buffet 2017

Risteilyiden klassikko

Joulupöytäkauden päätyttyä Viking Line on perinteisesti vaihtanut buffetravintoloidensa ruokatarjonnan. Tarjonta toki vaihtelee sesonkienkin mukaan, mutta pääraamit pysyvät vuoden ajan samoina. Lisäksi valikoima vaihtelee myös jonkin verran laivoittain sekä reiteittäin. Me lähdimme testaamaan vuoden 2017 tarjontaa punaisten laivojen perinteikkäälle M/S Rosellalle, joka seilaa Maarianhaminasta Kapellskäriin.
Viking Linella on seitsemän buffetravintolaa Itämerellä.
Tämän vuoden tarjontaan on tullut lisää etenkin trendikkäitä kasvisruokia, kuten tacoja soijaproteiinilla ja pinaattirisotolla täytettyjä portabellosieniä. Salaattipöydästä suosikkejani olivat muun muassa coleslaw, minimozzarellapallot ja punajuuri-rucolasalaatti. Itse arvostan suuresti tällaisia hyvän ja raikkaan valikoiman salaattipöytiä, koska kaupasta tulee niin helposti ostettua valmissalaattia.
Romainesalattia lisukkeineen.
Viking Linen buffetravintoloissa kiinnitetään hienosti huomiota esillepanoon, niin myös tällä kertaa. Tarjottavat olivat kivasti esillä ja niitä oli myös koristeltu kauniisti. Etenkin alkuruokapöytä oli herkullisen näköinen, jonka maukkaita ruokia olivat muun muassa kanasalaatti, paahtopaisti marinoidulla punakaalilla sekä makirulla kurkulla, paprikalla ja kananmunalla.
Aistikkaat tarjoiluastiat viimeistelevät tyylikkään kattauksen.
Pääruokalinjastolta löytyi takuuvarmoja herkkuja, kuten lihapullia, kananpojan kontteja sekä vasikan ribsejä. Lisukkeista mainittavia ovat chilillä maustetut maissintähkät sekä todella herkullinen timjamilla maustettu perunagratiini.
Lihanleikkaaja oli tarjoilemassa illallisvieraille
muun muassa tammisavustettua porsaanrintaa.
Totta kai valikoimassa ovat myös kokonaiset katkaravut ja mätivalikoima lisukkeineen. Kalaruokien ystäviä on luonnollisesti myös muistettu (Jag hatar fisk, jag äter bara fiskpinnar!), sillä valikoimassa on esimerkiksi turskanselkää hummerikastikkeella ja jokiravunpyrstöillä.
Makirullista löytyy myös kalaversio, jossa on lohta sekä wakamemerilevää.
Jälkiruokiin päästyä oli aika herkutella maukkaita macaroneja, mutakakkua, jäätelöitä, juustoja... Vaikkakin tässä vaiheessa vatsa oli oikeasti jo aivan täynnä. Jälkkäreistä sydämen vei ehdottomasti mustikkamousse passionhedelmäkreemillä ja mantelirouheella.
Juustojen kanssa tarjoillaan muun muassa valikoima keksejä
sekä kahta erilaista hunajaa, timjamilla ja tryffelillä maustettuja.
Viking Linella buffetruokailun hintaan kuuluvat limut, mehut, vesi, olut sekä valko- puna- ja roseeviini. Myös kahvihammasta saa kolottaa ja teekin kuuluu hintaan. Herkullisen aterian kruunaa vaihtuvat merimaisemat.
Itämeri tarjoaa kaunista katseltavaa.
Buffetruokailu punaisilla laivoilla on oiva valinta, jos haluaa nauttia rennosta ruokailusta ja samalla maistella erilaisia herkkuja. Buffet on myös kätevä silloin jos seurueen on vaikea valita yhteistä à la carte-ravintolaa. Lasku ei myöskään pääse yllättämään, koska ruokajuomat on sisällytetty hintaan. Vuoden 2017 herkullinen valikoima vie kielen mennessään, joten seisovaan pöytään kannattaa ehdottomasti lähteä nälkäisenä!


-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti