torstai 23. huhtikuuta 2015

Vakoilumatka Ruotsiin

Onko Ruotsissa kaikki paremmin?

Kävimme HavsViddenin työporukalla Ruotsissa vakoilemassa kartanohotelli Friiberghs Herrgårdenia. Friibergh sijaitsee Örsundsbrossa, joka on Tukholman ja Uppsalan välissä. (Tukholmasta on matkaa noin 65 km, Uppsalasta puolestaan noin 40 km.) Örsundsbro on taajama Enköpingin kunnassa.


Lähdimme matkaan aamulla Viking Linen rautarouvalla, eli M/S Rosellalla. Merimatka Maarianhaminasta Kapellskäriin sujui leppoisasti rupatellen sekä nauttien maukasta meriaamiaista Bistro Buffetissa. Alus oli telakoitavana tammikuussa, mutta merkittäviä muutoksia matkustajatiloihin ei tehty. Muutama seinä oli saanut uuden tapetin, yökerhoa oli avarrettu, lisäksi Tax Freen puolella oli uusia hyllyjä, yms...

M/S Rosella, Bistro Buffet

M/S Rosella, Neuvonta

Kapellskäristä jatkoimme matkaa Friiberghs Herrgårdenille moottoriteitä, sekä kapeita töyssyisiä teitä pitkin. Kartano ei ulkoisesti antanut itsestään kovinkaan paljoa vielä parkkipaikalle saavuttua. Sisälle päästyä alkoi hengitys salpaantua hitaasti, mutta kuitenkin varmasti. Pieniä huoneita oli tyylikkäästi sisustettu vanhan ajan tyyliin. Ikkunoista näkyi tyylikäs järvimaisema, joka avautui entistäkin tyylikkäämmin päärakennuksen terassilta. Friiberghs on ensisijaisesti suunniteltu kokousasiakkaille, mutta toki myös yksityisasiakkaat pääsevät nauttimaan kartanohotellin tunnelmasta.


Vierailun aikana meille esiteltiin yrityksen toimintaa, ja samalla pystyimme suunnittelemaan miten meillä töissä voitaisiin käyttää hyviä ideoita hyödyksi - tai toteuttaa ideat vieläkin paremmin. Aurinkoisten päivien ansiosta pääsimme myös ottamaan aurinkoa kauniissa maisemissa. Tarjolla oli myös ruokaa, juomaa sekä leivonnaisia ja välipalaa. Myös erilaisia aktiviteetteja oli tarjolla, kuten saunomista, golfia, tennistä, veneilyä, krokettia, biljardia... Itse pelasin sulkapalloa, lisäksi kävin myös melomassa.


Hotellin kaikki huoneet olivat yksilöllisiä ja tavasta poiketen niitä ei oltu numeroitu. Huoneet olivat nimetty sisustuksen mukaan, esim. Sjörummet, Bombay, Gröna Lund... Huoneet olivat eri puolilla kartanon aluetta omissa rakennuksissaan.

Sjörummet, Friiberghs Herrgård
Sjörummet, Friiberghs Herrgård

Friiberghs Herrgården tarjosi mielestäni tyylikkäät puitteet kauniilla paikalla ja aistittavissa oli ruotsalaista tunnelmaa. Ruokapuoli ei kuitenkaan kohdannut minun makunystyröideni kanssa. Mielenkiintoinen aktiviteettien tarjonta sekä hymyilevä asiakaspalvelu saivat minulta pisteitä.


Ennen Kapellskäriin menoa kävimme shoppailemassa IKEA Barkarbyssä, jossa soi taustalla Abba. Kaikki mitä Ruotsin matkalta saattaa toivoa? Antoisan ostostuokion jälkeen matka jatkui tosiaan kohti Kapellskäriä, josta Viking Linen M/S Rosella lähti kohti Maarianhaminaa.


Laivalla söimme jälleen Bistro Buffetissa, jossa oli nyt Grilli- ja paistipöytä. Tämä kattaus on jo pelkästään hyvä syy lähteä risteilemään M/S Rosellalla, koska erittäin edulliseen hintaan on tarjolla herkullinen valikoima lämpimiä ruokia sekä lihaa. Lisäksi salaattipöytä täydentää mukavasti lautasia, jälkiruoaksi on jäätelöä ja sorbettia. Juomat kuuluvat myös kattauksen hintaan! Grilli- ja paistipöydän tarjonta saattaa vaihdella jopa päivittäin, eli tarjontaan ei pääse kyllästymään.

M/S Rosella, Bistro Buffet

Aluksen avaran Tax Free -myymälän kattavasta valikoimasta oli helppo ostaa tuliaisia kotiin. Vielä ennen kotisaarelle saapumista istuimme yhdessä yökerhon puolella ja puimme matkan kasaan. Kannatti lähteä, vaikka on kotiin aina mukava palata!

Elämysten meri - Itämeri.

-Roope-

2 kommenttia:

  1. KIvaa lukea Friiberghistä.Olemme siellä vakio asiakkaita.Menemme sinne luksus sviittiin viikon päästä taas.Olimme siellä myös pari viikkoa sitten.Kiitos kivasta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Kiva kuulla, että olette myös viihtyneet noin hyvin kyseisessä kohteessa. Mukavaa sviitteilyä!


      - Roope -

      Poista