lauantai 19. syyskuuta 2015

Sadonkorjuujuhlat

Skördefesten på Åland

Ahvenanmaalaisten suosituinta tapahtumaa vietetään näin syksyllä, kun paikallisilla maatiloilla, tehtaissa sekä ravintoloissa vietetään Sadonkorjuujuhlaa. Vuosittain syyskuun toiseksi viimeisimpänä viikonloppuna on siis mahdollista maistella puhtaita makuja ja ostaa kotiin kesän satoa. Osallistuimme viime vuonna ensimmäistä kertaa tapahtumaan ja tämän vuoden juhlia odotettiinkin jo innolla!
Vierailukohteisiin on helppo suunnata selkeiden opasteiden ansiosta.
Tottakai mekin vierailimme avoimilla maatiloilla, joissa oli mahdollista mm. seurata maatilan eläinten elämää ja ostaa kojuista vihanneksia, hilloja, käsitöitä, yms... Maatiloilla oli järjestetty myös lapsille paljon erilaisia aktiviteettejä - pussihyppelyä, pomppulinnoja, jättihiekkalaatikko, poniratsastusta, kokkikoulu. Maistiaisiakin oli toki tarjolla, mutta nälän yllättäessä oli mahdollisuus myös ruokailuun.
Orkla Confectionery & Snacks Finlandin eli Taffelin tehtaalla oli mahdollista vierailla ja sen alueella, ja toki syödä sipsejä! Me ostimme kotiin tehtaanmyymälästä erikoistarjouksen houkuttelemana sipsejä sekä perunamuusia. Ålands Centralandelslag eli ÅCA tarjosi paljon erilaista maisteltavaa ja mahdollisuuden tutustua meijerin sekä leipomon tilohin. Näimme mm. juuston valmistusta.
Amalian Limonaatitehdas Lemlandissa.
Sipsien sekä perunamuusien lisäksi korjasimme sadosta kotiin hapankurkkuja sekä mansikka-raparperihilloa. Sydämenmallinen koriste-esine tarttui mukaamme puolestaan eräältä käsityökojulta. Sadonkorjuujuhlat tarjosivat jälleen paljon nähtävää koko päiväksi!

-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti