maanantai 9. marraskuuta 2015

Isänpäivä ja merimatka

"Hyvää huomenta hyvät matkustajat! Saavumme Helsinkiin noin puolen tunnin kuluttua."

Minulla oli työvuoro HavsViddenissä isänpäivää edeltävänä päivänä. Illalla lähdin töistä skootterillani ja ajoin sumuisessa säässä Ahvenanmaan pääsaaren pohjoisimmalta niemeltä kotiimme Godbyhyn. Vaihdoin vaatteet ja otin matkakassin mukaan - matka jatkui kohti Maarianhaminaa. Suuntasin Länsisatamaan, josta oli pian lähdössä Viking Linen M/S Mariella kohti Helsinkiä.
M/S Mariellan B2P Inside Piccolo -hytti.
Astuin ruotsinlaivojemme klassikkoon, joka on seilannut Itämerellä jo vuodesta 1985. Hytiksi olin valinnut aivan tavallisen B2P Inside Piccolon. Hytin koko yllätti positiivisesti, koska se oli jopa isompi kuin Viking Linen uudemman M/S Viking Gracen vastaava hytti. Lisäksi hytin puhtaus yllätti - en löytänyt pölyä edes etsimällä!
Sea Side Café kannella 6.
Hyttini oli 6821.
Nautin iltapalan aluksen Sea Side Caféssa, ja pienen kiertelyn jälkeen suuntasin hyttiin nukkumaan. Aamuun oli mukava herätä, koska luvassa oli taatusti mukava päivä! Aamutoimien jälkeen kiertelin aluksen myymälässä ja katselin ulkokannella aluksen saapumista synkän syksyiseen Helsinkiin.
Kustaanmiekan salmi
M/S Mariella uudistui huhtikuussa 2015.
Ensimmäisenä matkustajana olin terminaalissa, jossa olivat vastassa isä ja äiti! Suuntasimme autolla lapsuuteni maisemiin Orimattilaan. Päivä sujui rattoisasti (ja nopeasti) kuulumisia vaihtaessa sekä syödessä. Myös veljeni ja hänen vaimonsa olivat juhlistamassa isänpäivää. Vatsat turvoksissa olikin jälleen palattava Helsinkiin, jotta ehdin takaisin laivalle.
M/S Mariella sai uuden ulkoasun huhtikuussa 2015.
(Kuva: Viking Line)
Hyvästelyjen jälkeen suuntasin takaisin laivalle. Katselin lähtöämme Helsingistä, jonka päätteeksi suuntasin Tax Free -myymälään ostoksille. Myymälän erittäin ystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta olivat mieleeni sekä se, että myyjiä oli oikeasti myymälässä runsaasti! Apua ostoksilla sai siis aivan varmasti. Mukaani tarttuikin mm. uudet ihanat Björn Borgin talvikengät sekä perinteisiä laivatuliaisia suklaasta kuohuviiniin.
Itämerelle saatiin huhtikuussa ennennäkemätön Plate -ravintola.
M/S Mariellalla päivällinen voi olla nyt yllätyksellinen elämys!
M/S Mariella lähdössä Helsingistä.
Tax Free -myymälä M/S Mariellalla.
Uudet talvikenkäni Tax Freestä - Björn Borg Martyn Mid Fur
Ostosten jälkeen oli mukava suunnata rentoutumaan aluksen saunaosastolle. Pidin siististä saunaosastosta ja hyvästä saunasta. Puhumattakaan porealtaasta, jossa viihdyin putkeen kolme varttia! Saunomisen päätteeksi halusin haukata jotakin pientä iltapalaa. Tein jotain mitä en ole koskaan ennen tehnyt laivalla, jotain mitä ei nykypäivän uusilla laivoilla tehdä - grillasin makkaraa! M/S Mariellan saunaosastolla on mahdollista edulliseen hintaan grillata makkaraa, jonka hintaan kuuluu herkullinen perunasalaatti. Rauhallinen ympäristö ja grillin lämpö - oli ihanaa!
M/S Mariellan kattokruunu.
Ennen nukkumaanmenoa seurailin vielä hetken ihmisten touhuja. Vuoteeseen päästyä uni tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Aamuyöstä saavuimme takaisin Maarianhaminaan ja ajelin skootterilla takaisin kotiin terveisten ja tuliaisten kera.


-Roope-

4 kommenttia:

 1. Rupes tekemään mieli laivalle! Nice! :)

  VastaaPoista
 2. Mä en olekaan tiennyt tuota makkarajuttua, aika hauskaa päästä grillailemaan laivalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha juttuhan se on vanhemmilla laivoilla, mutta en ollut tosiaan itse koskaan aikasemmin kokeillut. Grillaus on nykyisin aika suosittua, eli tästä voisi saada laivoille uuden (vanhan) hitin..?

   Poista