sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ellojen pesä

Uusiökäyttöä

Ystäväni Liisa lähetti minulle mielenkiintoisen ohjeen, kuinka voi itse askarrella kissoille pesän. Idea vaikutti heti alkuun hyvältä, mutta tärkein osa puuttui - sopivan kokoinen pahvilaatikko.

Kissathan tunnetusti rakastavat pahvilaatikoita! Pahvi eristää kylmää, joten kissat haluavat mennä lämpöiseen paikkaan suojaan. Tiedemiehet ovat tutkineet, että kissat tuntevat olonsa turvalliseksi laatikoissa. Koollahan ei ole väliä - laatikkoon yritetään tunkeutua, oli se sitten kenkälaatikko tai muuttolaatikko.

Saimme kätevästi postitse paketin, jonka pahvilaatikko oli juuri sopivan mallinen kissojen pesäksi. Leikkasimme ensin yhden laatikon sivuista kokonaan pois. Kaivoin vaatehuoneesta esiin sen vanhan paidan, mistä ei ole vain raatsinut luopua aikaisemmin (vaikka se ei ole ollut käytössä aikoihin). Seuraavaksi oli aika tunkea paita pahvilaatikon ympäri, niin että suuaukko jäi avonaiselle sivulle. Sidoimme paidan helmat yhteen ja viikkasimme hihat sisään.

Tadaa - Ellojen pesä oli valmis!
Jo valmistusvaiheessa Cinderella-kissamme oli innoissaan testaamassa uutta pesää, mutta valmistuksen jälkeen sen valtasi useaksi tunniksi Gabriella-kisu. Pesä on helppo valmistaa ja kissat rakastavat sitä! Laitoimme pesän lattialle vielä pehmusteeksi viltin.


-Roope-

4 kommenttia:

 1. - Oih, tää on pähee! Pitääpä tehdä tuollainen meidän karvasille lapsille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa väsätä! Helppo, mutta varmasti suosiossa :)

   Poista
 2. Ihana pesä teidän lemmikeille ja ihan ilmainen! Tällaisesta luovuudesta pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja helppo korjata tarvittaessa - uusi paita komeron pohjalta laatikon päälle!

   Poista