sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Keltainen toukokuu

Vappuhulinat Ahvenanmaalla

Muutama vuosi sitten muutimme juuri vappuna Ahvenanmaalle. Lähes tuntematon maakunta on alkanut käydä tutuksi, vaikka täällä on vielä hurjasti näkemättömiä paikkoja ja kokemattomia asioita. Ahvenanmaa on erittäin tapahtumarikas maakunta, jonka tarjonnasta voi kätevästi lukea esimerkiksi Visit Ålandin nettisivuilla.
Bolstaholms gården Ahvenanmaan pohjoisosassa Getassa.
Lapsuuden vapuista on muistikuvissa siman ja munkkien lisäksi Orimattilan vapputori. Tosin tuo kyseinen tapahtuma tuntui kuihtuvan kasaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna täällä Ahvenanmaalla vappua suunnitellessa sai törmätä runsaudenpulaan. Tarjolla oli avajaisia, loppiksia, moottoripyöräkulkuetta, ym. Suuntasimme ensin naapureiden kanssa Bolstaholms gårdenille laidunkauden avajaisiin. Myytävänä oli tilan lihatuotteita ja mausteita sekä myös muiden toimijoiden tuotteita, kuten omenamehua, suklaata, käsitöitä, kalaa...
Poikkesin myös Maarianhaminassa, missä oli nelimastoparkki S/V Pommernin kesäkauden avajaiset. S/V Pommern on maailman ainut nelimastoinen rahtipurjelaiva, joka on säilytetty alkuperäisessä kunnossaan. Laiva on avoinna yleisölle vuosittain toukokuusta syyskuuhun. Pääsylippua saa käyttää kahdesti ja tuon toisen käyntikerran voi käyttää myös viereisessä Ahvenanmaan merenkulkumuseossa. Laiva on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja vierailuun kannattaa varata reilusti aikaa.

-Roope-

2 kommenttia:

 1. Paljon taisi olla tapahtumia vappuviikonloppuna eikä ilmakaan ollut huono. Tai ainakin täällä Lapissa oli eilen tosi lämmin päivä.
  Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tekemistä oli niin paljon, että täytyi karsia omiakin suunnitelmia ajanpuutteen vuoksi. Sää onneksi suosi lämpöisellä auringolla täälläkin :) Mukavaa viikkoa!

   Poista