sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Arjen yläpuolella

Miniristeily ruotsinlaivalla

Olimme lupautuneet hakemaan naapurimme Maarianhaminan satamasta eräänä kesäkuisena aamuna kello 04:25. Mietimme mikä olisi hyvä syy olla hereillä tuohon aikaan. Yllättävänkin nopeasti keksin, että voisimme tehdä miniristeilyn Viking Linen M/S Amorellalla. Varasimme matkalle LYX Seaside Premium-hytin sekä illallisen Food Gardenista. Talvella uudistuneeseen M/S Amorellaan olimme pikaisesti tutustuneet jo keväällä reittimatkan merkeissä, mutta nyt meillä oli enemmän aikaa nauttia uudistuksista.
M/S Amorella saapumassa Maarianhaminan satamaan.
Maarianhaminan terminaalissa sai hyvin huomata kesäsesongin olevan todella käynnissä, mutta olihan myös kaikki laivan hytit myyty loppuun. Päästyämme laivaan kahden jälkeen iltapäivällä suuntasimme välittömästi kannelle yhdeksän, jolla hyttimme sijaitsi. Avattuamme hyttimme oven suumme loksahtivat auki – hytti ei vastannutkaan odotuksia. Hytti oli remontoitu täysin lattiasta kattoon ja se ylitti kaikki odotukset! Hytin varustukseen kuului mm. todella mukava parivuode, jääkaappi juomineen, tv, radio ja nojatuoli sekä merinäkymä maailman kauneimpaan saaristoon. Seurasimme hytissä lähtöämme kohti Tukholmaa, jonka jälkeen siirryimme kannelle ihastelemaan Ahvenanmaan saaristoa.
M/S Amorellan LYX Seaside Premium-hyttimme.
Mitään vastaavaa ei ole missään muualla päin maailmaa!
Mahojen kurniessa oli aika suunnata Tapas & Wine-ravintolaan, jonka valikoimaan kuuluu juomien lisäksi tapaksia sekä salaatteja. Valitsimme alkuun viisi erilaista tapasta, jotka oli mukava jakaa yhdessä. Herkuttelun kruunasi merimaisema. Ja herkuttelusta todellakin voi puhua, santsasimme nimittäin vielä kolme tapasta lisää!
Tapaksia pääsee nauttimaan kannella kahdeksan.
Talvella ravintola-arkadilla uusittiin mm. lattiat, seinät ja kalusteet.
Olin jo etukäteen varannut itselleni M/S Amorellan Travel Spasta Revitalizing foot spa-jalkahoidon. Kyseessä oli väsyneille jaloille tarkoitettu virkistävä hemmotteluhoito. Travel Span hoitoihin sisältyy veloitukseton sisäänpääsy laivan saunaosastolle, joten ennen jalkahoitoa kävimme nauttimassa löylyistä. M/S Amorellan saunaosastolla on suomalainen sauna, höyrysauna, kaksi poreallasta, lasten allas sekä saunabaari. Käytössä oli myös ylelliset suihkutuotteet. Rentoutuminen onnistui kyllä 100-prosenttisesti!
M/S Amorellan saunaosasto ja Travel Spa
ovat aivan keulassa kannella 6.
Saunaosastolla on paljon ikkunoita, joista voi ihailla Itämerta.
Saunaosaston porealtaat sekä lasten oma allas.
Rentoutuneena oli mukava lähteä shoppailemaan. Jälleen kerran M/S Amorellan kokousosastolle kannelle 10 on kesän ajaksi rakennettu Quality Outlet-myymälä. Tottakai myös Tax Free-myymälän edulliset hinnat ja houkutteleva tuotevalikoima saivat meidät täyttämään ostoskasseja – makeisista huonetuoksuihin.
Kotimaista laatua!
Aluksen piipahtaessa Tukholmassa mittelöimme pelikorteilla, mutta heti lähdön aikaan suuntasimme illallisravintolaamme. Food Garden on klassinen Viking Linen à la carte. Listalta tilattavien ruokien lisäksi ravintolan keskellä on noutopöytä, joka notkuu erilaisia alku- ja jälkiruokia. Emme voineet vastustaa herkullisen näköisiä alkuruokia, joten valitsimme Food Garden Tablen alkuruoat. Valinta osui nappiin, nimittäin lautaset täyttyivät mitä maukkaammista alkupaloista. Listalta tilatut pääruoat ihastuttivat niin maullaan kuin myös ulkonäöllään. Pääruoat olivat myös todella täyttävät! Food Gardenista jäi todella hyvä maku suuhun – ruokien ja myös palvelun suhteen. Vielä kun olisi jaksanut nautiskella sen jälkiruokapöydän...

Food Garden Tablen alkupalat hemmottelevat makunystyröitä.
Häränfileetä, savustettua bearnaisekastiketta
sekä lisukkeena paahdettua uutta perunaa.
Illallisen jälkeen kiertelimme vielä alusta ja kävimme nauttimassa musiikkipainotteisesta keskiyön esityksestä. Antoisan päivän jälkeen oli mukava käpertyä muutamaksi tunniksi hytin ihanan muhkeisiin petivaatteisiin ja ihailla taivaanrannanmaalarin tuotosta.
Itämerellä voi kokea lumoavia hetkiä.
Aamuyöstä M/S Amorella saapui takaisin Ahvenanmaan Långnäsiin. Viking Linen linja-autokuljetuksella pääsimme takaisin Maarianhaminan satamaan, jossa meidän sovitusti tuli olla vastassa toiselta laivalta kotiin palaavia naapureitamme. Merimatka oli todella onnistunut ja saimme juuri sitä mitä lähdimme hakemaan, nimittäin rentoutumista ja hyvää ruokaa!


-Roope-

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Meeri! Itämeri on kyllä niin ihana, että noita maisemia jaksaa ihailla risteilystä toiseen :)

      Poista