torstai 16. helmikuuta 2017

Lomakeskus Huhmari

”Minä lähden Pohjois-Karjalaan...”
Vietimme viikon Polvijärvellä Lomakeskus Huhmarissa. Se sijaitsee Pohjois-Karjalassa, noin 26 kilometriä Joensuusta luoteeseen. Kotoamme Ahvenanmaalta suuntasimme ensin Viking Linen M/S Mariellalla Helsinkiin ja Helsinki-Vantaalta Finnairin lennolla Joensuun lentoasemalle.
Lentoaika oli noin yksi tunti.
Edellisen kerran olin majoittunut lomakeskus Huhmarissa jouluna vuonna 1993. Edellisestä yöpymisestä oli jo siis vierähtänyt tovi, eikä minulla itselläni ole muistikuvia elämäni noin varhaisista vaiheista. Valokuvia olen toki nähnyt. Into oli kuitenkin piukeana, kun avasimme nyt ensimmäistä kertaa lomamökkimme oven. Viihtyisässä kaksiossa oli makuu- ja olohuoneen lisäksi myös oma sauna. Mökissä oli myös pieni keittiö, jossa oli varustuksena jääkaappi, mikro, kahvinkeitin sekä totta kai astiasto. Majoitusvaihtoehtoja on yksiöistä aina suurempiin huviloihin.
Makuuhuone oli varustettu hyvällä parivuoteella.
Olohuoneessa oli kodikas mökkitunnelma,
joka houkutteli iltaisin seuraamaan liikkuvaa kuvaa.
Kävimme myös mökkimme omassa saunassa joka ilta!
Lomakeskus Huhmarin päärakennuksessa on ravintola. Lomaamme kuului myös ruokailut, joten viikon aikana tuli syötyä reilusti (ja vielä vähän enemmän) ravintolan seisovanpöydän antimia. Noutopöydät notkuivat hyvää kotiruokaa niin aamiaisella, lounaalla kuin päivälliselläkin. Ravintolan käyttämissä raaka-aineissa pyritään suosimaan paikallisia tuottajia. Viikon aikana ehdimmekin unohtaa miltä nälkä tuntuu!
Päärakennuksen aulassa lämmintä tunnelmaa loi takkatuli.
70 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavan Huhmarisvaaran laelta
avautui upea talvimaisema Suomen 15. suurimmalle järvelle, Höytiäiselle.
Ylhäältä pääsi hauskasti alas mäkeä laskien.
Tunnelmallinen kota houkutteli herkuttelemaan.
Huhmarissa on lisäksi myös grillikatos ja laavu.
Vaahtokarkkien grillaaminen onnistui kätevästi kodalla.
Huhmarilla on mahdollisuus moneen. Kauniilla paikalla Höytiäisen rannalla sijaitseva lomakeskus tarjoaa ihanat puitteet luonnossa olemiseen, esimerkiksi iltapäivälenkille, hiihtämiselle tai kalastamiselle. Alueella on myös kivat mahdollisuudet grillaamiseen vuoden ympäri – polttopuutkin löytyvät valmiiksi! Sisätiloissa voi käydä kuntosalilla tai pelailla vaikka biljardia. Lapsiakaan ei ole unohdettu, leikkipaikat nimittäin löytyvät niin sisältä kuin ulkoakin. Lisärentoutumista saa hemmotteluhoidoilla tai käymällä päärakennuksen yhteydessä olevassa simppelissä Vesimaailmassa, jossa on myös mukava ulkoallas.
 Vesimaailmassa on viihdeallas, poreallas, kuntoallas, lastenallas sekä ulkoallas.
Vesimaailman ulkoallas houkuttelee nauttimaan
raikkaasta ulkoilmasta ja mukavista poreista.
Viikko-ohjelma sisälsi runsaasti ohjelmaa, joka oli kyllä tällä kertaa suunnattu vanhemmalle väelle. Tosin ihan ymmärrettävää, sillä olimme selvästi viikon nuorimmat loma-asiakkaat. Huhmarilla järjestetään aktiivisesti myös suosittuja tanssi-iltoja suomalaisten iskelmätähtien johdolla. Meillä olikin paljon omaa ohjelmaa, sillä Polvijärvellä asuu opiskelukaverini perheineen. Kiitos heille mukavasta viikosta!
Vierailimme Joensuun tropiikkissa, eli Botaniassa.
Upeaa nähtävää ja äärimmäisen mielenkiintoista tietoa.
Myös hulvattoman hauska Juuso-kakadu!
Lupsakka karjalainen vieraanvaraisuus huokui Huhmarin asiakaspalvelussa. Tunnelma lomakeskuksella oli mukavan rento ja kodikas. Viikon aikana tuli myös koettua 26 asteen pakkaset, mutta onneksi meidän oli helppo lämmitellä mökkimme saunassa.
Talven ihmemmaa!
Kotimatkan alkuosan taitoimme jälleen Finnairin lennolla. Helsingistä kotisaarelle suuntasimme Viking Linen M/S Gabrielalla. Laivalla meillä olikin hyvin aikaa nauttia risteilytunnelmasta. Laiva oli lastattu alkuvuoden houkuttelevilla alennusmyynneillä sekä mieleenpainuvan herkullisella ruoalla.
Viking Linen M/S Gabriellan Grill-ravintola on avattu keväällä 2016.

-Roope-

5 kommenttia:

 1. "Ehdimme unohtaa miltä nälkä tuntuu" =D =D
  Ihania kuvia, kivan näköistä!
  Miekin haluan Pohjois-Karjalaan! Ens vuonna sitten ajoissa..

  =) A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anni! Pohjois-Karjalassa oli kyllä mukava käydä, suosittelen :) Ja tosiaan nälkäisenä siellä ei tarvinnut olla...

   Poista
 2. Jopas on ruusuinen kuva. Ettet olisi omistajalle sukua? Meillä täysin päinvastainen kokemus. Mökki homeessa, mutta yöllä ei vastaanotossa ketään että voisimme vaihtaa. Oireet alkoivat toisena yönä. Kylpylä (aika kaukana kylpylästä) kuin pakastin, vesi myös jäätävää. Jopa poreammeessa tulee kylmää vettä suoraan persuuksille. Suihkujen termostaatit ja suulakkeet rikki. Ruoka syömäkelpoista, mutta luulisi että rahalla saa myös parempaa. Leikkipaikat aikansa eläneet. Nuhjuinen paikka kaiken kaikkiaan jos vertaa muihin missä tullut käytyä. Jos olet allergikko, vältä menemästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saana ja kiitos viestistäsi!

   Käsittääkseni Lomakeskus Huhmarin eli Huhmarisvaaran Loma Oy:n toimintaa pyörittävät ammattiliitot (esim. PAM) sekä ilmeiseti SAK. Eikä minulla ole kyseisen paikan omistajia sukulaisina.

   Ikävä kuulla, että lomanne ei ole ollut yhtä onnistunut kuin meillä. Kuten yllä olet lukenut, niin me olemme viihtyneet erinomaisesti. Palautteen antaminen on aina tärkeää, koska se auttaa yrityksiä. Palautteiden avulla yritykset tietävät missä ovat onnistuneet ja mitä pitäisi vielä kehittää. Toivottavasti siis muistit antaa palautetta suoraan kohteeseen matkasi jälkeen. Aina ei kannata odottaa esim. lomamatkan päättymiseen, vaan kannattaa pyrkiä mahdolliset ongelmat selvittämään jo matkalla - jos ne vaikka pystyttäisiin korjaamaan heti!

   Mukavaa syksyä ja innostavia lukuhetkiä Seikkailujen satamassa. -Roope-

   Poista
 3. Ei jää nälkä täällä paikassa😅

  VastaaPoista