tiistai 31. tammikuuta 2017

#UMK17

Uuden Musiikin Kilpailu

Vuodesta 2012 lähtien Suomessa on järjestetty vuosittain Uuden Musiikin Kilpailu. Kilpailun voittaja saa peräti sadan miljoonan katsojan yleisön, eli Suomen edustuksen Eurovision laulukilpailussa. Euroviisut on maailman suurin musiikkishow.
"Me ollaan vippejä!"
Tammikuisena lauantaiaamuna olin saapunut Ahvenanmaalta pääkaupunkiseudulle Norran siivin.
Päivä sujahti hujauksessa vaihdellessa kuulumisia Mäkkärin kanssa ja illalla meidän oli tarkoitus suunnata Helsingistä kohti Espoon Metro Areenaa, jossa meitä odotti UMK. Illalla taksin kaartaessa areenan pihaan oli tunnelma jo äärimmäisen odottava.

Areenalla suuntasimme paikoillemme euroviisuhittien soidessa taustalla. Katsomot täyttyivät iloisesta yleisöstä, säihkivästä glitteristä ja kimmeltävistä paljeteista. Puitteet näyttivät olevan kunnossa upeaa showta varten.
Krista Siegfrids käynnisti koko shown näyttävästi.
UMK alkoi räväkästi juontajan Krista Siegfridsin sisääntulolla. Ihastuttava Krista suorittikin illan juontotehtävät upeasti, toki höystettynä upeilla eri asuillaan. Green roomissa läpi illan tunnelmaa ylläpiti hauska Niina Lahtinen. Selostajana toimi puolestaan asiallinen Mikko Silvennoinen.
Ruotsalainen Günther oli myös ehdolla D'Sanzin kanssa.
Kilpailu koostui kymmenestä kilpailijasta. Kappaleet olivat sopivasti erilaisia sekä taso yllättävänkin korkealla. Laulukilpailu oli järjestetty äärimmäisellä ammattitaidolla ja siksi sitä oli ilo seurata paikan päällä. Kotikatsomoissa oli myös innostuttu, sillä ohjelma tavoitti yli 1,4 miljoonaa katsojaa! Voittaja valittiin äänestyksellä, jossa yleisöäänten painoarvo oli 50 prosenttia ja toinen puolikas kansainvälisillä raadeilla. Itse en kyennyt valitsemaan vain yhtä parasta kilpailijaa. Espoon Metro Areenalla olikin tulosten julkaisun aikaan hermostuttavan kutkuttava tunnelma. Voittajaksi valittiin Norma Johnin balladi Blackbird.
Norma Johnin muodostavat Leena Tirronen ja Lasse Piirainen.
Voittajakappale on mielestäni äärimmäisen suomalainen: tummanpuhuva ja jylhä. Uskoisin kappaleen kuitenkin toimivan myös koko Euroopassa (ja Australiassa) koska se ei ole liian erikoinen. Mutta onko se uhka vai mahdollisuus..?


-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti