sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Risteily satulaivalla

M/S Viking Cinderella
M/S Viking Cinderella on rakastettu klassikko Itämerellä.
Teimme vuorokauden risteilyn Maarianhaminasta Tukholmaan yhdellä Viking Linen mielenkiintoisimmista aluksista, M/S Viking Cinderellalla. Lähdimme matkaan yhdessä vanhempieni kanssa. Tämä valkokylkinen viikinki on nyt verrattavissa lähes uuteen laivaan, sillä alusta on uusittu suuresti. Uudistuksia tehtiin vuonna 2014 ja nyt alkuvuodesta 2017 uudistaminen sai jatkoa. Uudistusten myötä aluksella on muun muassa uusia ravintoloita, suurempi Tax Free-myymälä, uusittu kolmikerroksinen yökerho ja uusia sekä uusittuja hyttejä.
Bottega Prosecco Bar avattiin aluksella vuonna 2014. Ravintola tarjoaa italialaisia herkkuja.
Tax Freen uusi sisustus myötäilee muun laivaston myymäläuudistuksia.
Vuonna 2003 avattu Club Seven sai väistyä myymälälaajennuksen tieltä.
M/S Viking Cinderellan uudistukset ovat mielestäni erittäin onnistuneita. Tänä vuonna uusiksi laitettu Tax Free yllätti, sillä myymälä on huomattavasti entistä suurempi ja modernimpi. Valitettavasti sen valikoima on kuitenkin edelleen laivaston huonoin. Kahvila on myös uusiutunut nimeä myöden Melodyksi, jonka lumoava lounge houkuttelee matkailijoita nauttimaan tunnelmasta.
Kunniamaininnan saa hyttikäytävien uusiminen, joka on onnistunut tyylikkäästi.
M/S Viking Cinderellan pääaula huokuu glamouria ja historiaa.
Minulla ja puolisollani oli LXA Seaside Premium Large-luokan hytti kannella yhdeksän. Kokoa hytillä on peräti 29 neliötä ja suuresta ikkunasta avautuu keulanäkymä merelle. Miellyttävä parivuode muhkeine petivaatteineen takasi hyvät yöunet. Lisäksi hytin varusteluun kuuluu televisio, sohvaryhmä, työpöytä, säädettävät tunnelmavalot sekä minibaari juomineen.
LXA Seaside Premium Large-luokan hytti 9004.
Hytin hurmaavassa kylpyhuoneessa odotti Ritualsin hygieniatuotteita.
Hytin suuresta ikkunasta oli rentouttavaa ihailla vaihtuvia saaristomaisemia.
Laivalla söimme erikoisaamiaisen aluksen Seaview Dining-ravintolassa. Pöytiin tarjoiltiin aamiaiseen kuuluvasti lasilliset laivan kuohuviiniä sekä kahvi, tee ja kaakao. Sadunhohtoisesti sisustetussa ravintolassa oli mukava nauttia aamiaistarjonnasta. Merileväkaviaaria, croissantteja, mangosmoothieta, tuoretta hedelmäsalaattia, pekonia, brownieta, Amerikan pannukakkuja... Kauniiden merimaisemien kanssa höystettynä erikoisaamiainen antoi hyvän alun risteilylle.
Seaview Dining kannella 8 on mielstäni yksi tyylikkäimmistä ravintoloista Itämerellä.
Aina on paras aika risteilylle.
Iltapäivästä alus saapui satamaan ja Tukholmassa saimme nauttia aurinkoisesta säästä muutaman tunnin. Kävimme myös ostoksilla sataman vieressä olevalla kirpputorilla sekä lemmikkitarvikeliikkeessä.
Kirsikkapuiden loistoa Södermalmilla.
Kuvassa näkyvä linnamainen rakennus on monille tuttu näky Viking Linen Tukholman-risteilyiltä.
Kyseessä on vanhainkoti Danvikshem ja se sijaitsee Tukholman viereisessä Nackan kunnassa.
Illasta nälkä alkoi kolkuttamaan mahaa, joten suuntasimme illalliselle Viking Buffet-ravintolaan. Lautaset täyttyivät jälleen kerta toisensa jälkeen erilaisista herkuista. Varsinkin jälkiruokapöytä oli viedä kielen mennessään, kun tarjolla oli esimerkiksi Rocky Road-jäätelöä, suklaamoussea ja macaroneja. Masut kylläisinä olikin hyvä käpertyä nukkumaan.
Viking Buffetin salaattivalikoima oli erinomaisen houkutteleva.
Olimme tyytyväisiä risteilyyn, sillä ruoka oli molemmissa laivan ravintoloissa herkullista. Lisäksi myös LXA Seaside Premium Large-hytti oli erityisen mukava ja oli kiva viettää aikaa porukalla isossa hytissä upeissa merimaisemissa.
Aamuyöstä hytin vuoteessa raottelin hetkeksi silmiäni, kun kaunis auringonnousu oli käsillä.

-Roope-

1 kommentti:

  1. Oi olisipa ihanaa päästä taas risteilylle! Poikani työskentelee laivateollisuuden alihankinnan parissa, lähinnä maalauspuolella. Täytyy kysellä häneltä millainen merkitys tällä koronalla on ollut alaan. Tuon Cinderellan kyydissä on nuorempana tullut itsekin oltua, mukavia muistoja.

    VastaaPoista