sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Ruokatuulahdus laivalta

Kebabia ja kasvisruokaa

Teimme reittimatkat Ahvenanmaalta Turkuun ja takaisin Viking Linen lippulaiva M/S Viking Gracella. Molemmilla matkoilla herkuttelimme totta kai laivan ravintoloissa. Laivojen buffetravintolat houkuttelevat perinteisesti matkustajia laajalla valikoimallaan, mutta näillä matkoilla buffetin ovi kierrettiin tavallista kauempaa.
M/S Viking Grace seilaa Turun, Ahvenanmaan ja Tukholman välillä.
Menomatkalla päätimme syödä aluksen rennossa Frank's-ravintolassa. Kyseisen ravintolan olen jo aiemmilla merimatkoilla todennut erinomaiseksi. Ravintola on sisustettu modernisti, mutta myös retrohenkistä vivahdetta on aistittavissa. Houkuttelevalta listalta päätin tilata kasslerkebabin pitaleivän, punasipulin, tomaatin, jogurttikastikkeen sekä ranskalaisten kera. Nähdessäni annokseni olin hyvin hämilläni! Annos oli reilumman kokoinen kuin odotin ja ulkonäöltään todella kaukana perinteisen kebabbilan annoksesta - positiivisesti. Ja makukin oli erinomainen! Jogurttikastike oli maultaan miellyttävä ja annoksessa oli lihaa yllättävän runsaasti. Annos ei ollut vain näyttävä ja maukas, vaan se piti myös nälän poissa koko loppupäivän ajan.
M/S Viking Gracen kasslerkebab.
Seuraavan päivän iltana palasimme takaisin laivalle ja jälleen oli aika syödä. Tällä kertaa suuntasimme aluksen Oscar à la Carteen. Kumma kyllä emme olleet koskaan aikaisemmin syöneet kyseisessä ravintolassa. Oscar on M/S Viking Gracen klassinen à la carte-ravintola, jonka keittiö pyrkii tarjoamaan hienostuneita kulinaarisia elämyksiä. Päädyin kokeilemaan listalta vegevaihtoehdon, arancineja (= italialaisia friteerattuja risottopalleroita) kasviksilla. Annos oli selvästikin koottu intohimolla, sillä siinä oli paljon upeita yksityiskohtia. Ruoka oli makoisaa ja lasillinen suositeltua Rieslingiä tuki hyvin kokonaisuutta.
Huomiota herättävä koriste oli tehty lasinuudeleista.
Ruokalistalta yksi jälkiruoka huusi nimeäni, joten sitä oli vielä ehdottomasti maistettava. Rapeaa vuohenjuustoa, aprikoosia ja paahdettua valkosuklaajäätelöä - mm... ihanaa! Kaiken tämän lisäksi asiakaspalvelu oli ravintolassa erinomaista ja tunsimmekin itsemme tervetulleiksi. Kokemuksen kruunasi ravintolan elegantti sisustus ja pianistin soittama tunnelmaan sopiva musiikki.
Herkullinen jälkiruokani Oscar à la Cartessa.
-Roope-

PS: Kyseisest annokset löytyvät M/S Viking Gracen ruokalistoilta,
jotka ovat voimassa 31.05.2018 saakka.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa vaihtelua buffan letkulohelle! ��

    VastaaPoista
  2. Kävimme Turun saariston risteilyllä ja kylläpä ruoka maistui, myös ihan perinteisessä buffetissa. Aivoin upea tuo arancine annos! Kaikkea sitä suurkeittiökalusteilla saadaan aikaiseksi.
    https://www.kk-service.fi/suurkeittiolaitteet-ja-kalusteet

    VastaaPoista