torstai 10. toukokuuta 2018

Irtiotto purjealuksella

Uusia tuulia, uusia makuja

Blogistani löytyy jo entuudestaan monta postausta erilaisista risteilyistä, sillä mielestäni Itämeren laivat tarjoavat loistavan irtioton arjesta. Selvästi myös teitä lukijoita kiinnostaa nämä risteilyt, sillä ne ovat ehdottomasti luetuimpien postausteni joukossa. Kävimme tämän kuun alussa nauttimassa merielämyksistä Viking Linen lippulaivalla M/S Viking Gracella.
Viimeiset perinteisillä purjelaivoilla liikennöineet varustamot olivat ahvenanmaalaisia.
Ahvenanmaalainen Viking Line jatkaa nyt tuulivoiman hyödyntämistä modernilla teknologialla.
Tämä Viking Linen ylpeydenaihe oli vahvasti esillä mediassa ennen huhtikuun puoliväliä, M/S Viking Grace nimittäin muuttui purjealukseksi 12. huhtikuuta. Aluksen kannelle asennettiin valtava roottoripurje, jonka avulla laiva tekee yhteistyötä Itämeren tuulten kanssa. Suomalaisen Norsepowerin suunnittelema purje pienentää polttoaineen kulutusta sekä vähentää päästöjä. Polttoaineenaan alus käyttää nesteytettyä maakaasua.

M/S Viking Grace on maailman ensinmmäinen matkustaja-alus, joka käyttää mekaanista roottoripurjetta.

Myös me kävimme kannella katselemassa tuota uutta tulokasta, jonka ansiosta laiva liikkuu nyt entistäkin ympäristöystävällisemmin. Matkalta olimme toki odottaneet muutakin, halusimme ennen kaikkea vähän enemmän luksusta arkeen. Hyvää ruokaa, edullisia ostoksia ja rentoutumista spassa.

Risteilyn alkuun söimme kannella 11 Oscar à la Cartessa. Elegantti ravintola on aivan aluksen keulassa ja suurista ikkunoista avautuu tyylikäs merimaisema. Viking Line toi kevääksi Suomen lipun alla kulkeville laivoilleen Ruotsin kokkimaajoukkueen suunnitteleman Future Food-menun. Menun erikoisuutena ovat muun muassa annoksissa höysteenä toimivat sirkat, jauhomadot sekä kuoriaistoukat.
Mantelimazariini ja vaniljabavaroise, kinuskikastiketta, mansikoita, yrttisorbettia sekä
paahdetusta suklaasta, sirkoista ja kuoriaistoukista valmistettua kardemummalla maustettua granolaa.
Itse valitsin kolmeen ruokalajiini jälkiruoan kyseiseltä listalta, mutta puolisoni tilasi koko Future Food -menun. (Toki pääsin osingoille jokaisen annoksen kohdalla!) Oli mielenkiintoista päästä maistelemaan uutta, ja jälkiruoka olikin huikea - yksi parhaimmista jälkkäreistä. Palvelu ravintolassa oli mukavaa sekä ammattitaitoista. Maittavan päivällisen jälkeen oli hyvä istahtaa viereisen Seamore Champagne Loungen pianon viereen kera lasillinen kuplivaa.
Kippis! Skål!
Ostokset ovat olennainen osa merimatkaa edullisten tax free-hintojen ansiosta. Ostoskoriin tipahteli tuotteita Calvin Kleinin kesätuoksusta Barbourin kesähattuun. Kyseessä on Itämeren suurin tax free-myymälä, jossa valikoimaa riittää ja ostettavaa jää aina myös seuraavallekin kerralle.
Puitteet rentoutumiselle ovat kohdillaan M/S Viking Gracen Spa & Wellness-osastolla.
Illalle olimme vielä varanneet liput M/S Viking Gracen ihanaan kylpylään. Spa & Wellness sijaitsee myös kannella 11 ja kylpylän puolella on suuret ikkunat joista voi ihailla saaristomaisemia. Ensin kunnon löylyt suomalaisessa saunassa, jonka jälkeen vilvoittelua lumiluolan pakkasessa! Ja tämän jälkeen porealtaassa lilluessa pystyikin helposti tuntemaan, kuinka ääreisverenkierto heräsi liikkeelle varpaissa sekä sormissa. Yrttihöyrysauna puolestaan tarjosi mukavan pehmeän lämmön, kun taas baarin puolelta sai virkistäviä hedelmiä ilman lisäveloitusta. Jälleen kerran ihanaa rentoutumista merellä!
Seaside Double-luokan hytti kannella 7.
Kyseisen hyttiluokan hyttejä sijaitsee myös kansilla 6 ja 8.
M/S Viking Gracen hyttien sisustus on mieleeni, kuten tämäkin hytin osalta.
Matka ja sen tarkoitus vaikuttaa yleensä hyttivalintaan, mutta myös hyttivalinta vaikuttaa matkaan. Esimerkiksi ikkunasta saa mukavasti valoa hyttiin ja mahdollisuuden ihailla maailman kauneinta saaristoa. Tälle risteilylle olimme valinneet Seaside Double-luokan hytin. Kyseisen hyttiluokan varusteluun kuuluu parivuode, TV, puhelin, hiustenkuivaaja sekä ikkuna vaihtuvalla merinäköalalla.


-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti