torstai 1. marraskuuta 2018

Vähän enemmän

Yhdessä vuorokaudessa
Viking Linen ympäristötietoinen M/S Viking Grace.
Se oli mahtava tunne, kun rankan työputken päätteeksi sai laittaa työpaikan oven lukkoon ja luvassa oli pari päivää vapaata. Meriloma! Seuraavana päivänä seisoin Maarianhaminan terminaalin matkustajaputkessa jalat sekä kädet aivan väsyneinä ja katselin M/S Viking Gracen peruuttelevan satamaan. Luvassa oli täydellinen vuorokausi. Tai sitä en vielä siinä vaiheessa tiennyt, mutta sellainen siitä tuli!
Katkarapuleipä on pitänyt pintansa, se nimittäin nousi ruotsinlaivojen suosikkeihin jo 1970-1980-luvuilla.
Perinteisen ruotsinlaivaherkun, eli katkarapuleivän, nauttimisen jälkeen suuntasin kannen 11 Spa & Wellness-osastolle. Olin (onneksi) varannut ennakkoon käsi- ja jalkahoidon. M/S Viking Gracella vähintään 45 minuutin hoitoihin kuuluu myös sisäänpääsy spa-osastolle. Ennen hoitoaikaani nautiskelinkin pari tuntia muun muassa merimaisemista porealtaissa, lempeästä lämmöstä yrttisaunassa sekä vilvoittelusta lumiluolassa. Itse käsi- ja jalkahoito tuli todellakin tarpeeseen ja se oli erittäin miellyttävä kokemus.
M/S Viking Gracen Club Voguessa esiintyi myös "Saara Aalto".
Perimmäinen syy lähtöpäivän valintaan oli laivalla esitetty drag-artistien Marko Vainion sekä Jukka Kurosen Lailasta Lordiin-euroviisushow. En ollut päässyt nauttimaan heidän esiintymisestään todella pitkään aikaan. Viime keväänä he kiertelivät ympäri Suomea euroviisushowllaan, mutta valitettavasti sopivaa näytöspäivää ei tuolloin löytynyt. Onneksi Viking Line toi tänä syksynä shown Itämerelle! Esitys oli jaettu kahteen osaan, joista toinen esitettiin ennen Turkuun saapumista. Show käsitteli hienosti kotimaisia viisuhittejä ja mahdollisia tulevia suomalaisia viisutähtiä.
Poronlihaa, pitaleipää, marinoitua punakaalia, puolukoita, jugurttikastiketta ja ranskalaisia.
Tähän asti olin taittanut merimatkaa yksikseni, mutta Turussa minua odotteli Mäkkäri! Tästä alkoi yhteinen ilta ja odotettu merimatkamme. Söimme aluksi Frank's-ravintolassa, jonka kebab saa minulta täyden suosituksen! Kyseessä ei ollut aivan tavallinen kebab, sillä siihen oli tuotu mukaan mukavasti pohjoismaisuutta annoksen lihan ollessa poroa.
Lailasta Lordiin: Carolasta Venäjän mummokuoroon.
Ruokailuun tyytyväisinä siirryimme yökerhon puolelle, jossa oli alkamassa Lailasta Lordiin-euroviisushow, joka käsitteli nyt kansainvälisiä viisuhittejä. Upealla ammattitaidolla tehty show hiveli silmiä ja kutkutti nauruhermoja. Tämän spektaakkelin jälkeen meidänkin oli päästävä tanssimaan, joten loppuilta menikin mukavasti tanssilattialla aina pikkutunneille saakka.
Maistiainen näkemästämme showsta.
Kreikka voitti Euroviisut vuonna 2005, kun Elena Paparizou edusti kappaleella "
My Number One".

Aurinko paistoi komeasti hyttimme ikkunasta sisään aamusella aluksen lipuessa Tukholman saaristossa. Aloimme rauhakseltaan valmistautumaan uuteen päivään ja suuntasimme kannen 11 keulaan Premium-aamiaiselle nauttimaan herkuista sekä merimaisemista. Kuohuviiniä, kaakaota, voisarvia, ilmakuivattua kinkkua, lihapullia, Ahvenanmaan pannukakkua, prinsessakakkua... Kiireetöntä herkuttelua ja rupattelua!
Ylellinen Premium-aamiainen tarjoillaan M/S Viking Gracella Oscar à la Cartessa.
Shoppailua olimme myös kovasti odotelleet, joten seuraavaksi oli aika lähteä verovapaille ostoksille Shopping World-myymälään. 1600 m²:n myymälä tarjosi meille pariksi tunniksi vaikka ja millaista katsottavaa tuntuvien tarjousten kera. Myös uusi suomalainen Makia x Moomin-vaatemallisto herätti meissä innostusta. Ostoskorit täyttyivätkin mielekkäistä ostoksista.

Merimatkani oli päättymässä. Hytissä ehdimme vielä yhdessä tutkailemaan ostoksiamme sekä seuraamaan Maarianhaminaan saapumista. Oli todella mukava päästä viettämään yhteistä aikaa erinomaisissa puitteissa. Mäkkärin laivamatka jatkui vielä takaisin Turkuun.


-Roope-

2 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta postauksesta, josta sain ideoita tuleviin laivamatkoihin. Erityiskiitos myös hyvästä palvelusta Smakbyssä maanantaina 15.10.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!

   On todella mukava saada palautetta. Hienoa, että olette saaneet postauksesta myös vinkkejä, sillä se on ehdottomasti yksi tarkoituksistani. Tällaisen kommentin jälkeen on ehdottomasti kiva jäädä suunnittelemaan seuraavaa postausta.

   Kiva myös kuulla, että palvelu Smakbyssä on miellyttänyt teitä. Tervetuloa uudelleen! =)

   Poista