torstai 29. marraskuuta 2018

Joulu maistuu merellä

Punaisten laivojen joulupöytä

Kaikkien Viking Linen seitsemän laivan buffetravintoloissa tarjoillaan tällä hetkellä jouluruokaa. Itse pääsin jo herkuttelemaan joulupöydän antimia M/S Gabriellalla. Joulupöydän valikoima on ansioituneen Ruotsin kokkimaajoukkueen sekä Viking Linen omien keittiömestareiden käsialaa. Kokkimaajoukkuehan aloitti yhteistyön laivavarustamon kanssa jo edellisenä vuonna.

Totta kai joulupöydässä näkyy pohjoismaisuus sekä perinteet, kun tarjonnasta löytyy esimerkiksi suomalaisten joululaatikot (mums!) ja ruotsalaisten janssoninkiusaus (...). Valikoimassa on toki lisäksi uusia jouluisia ruokia, mutta panostettu on myös erityisesti entistä kevyempiin ja raikkaampiin pohjoismaisiin makuihin. Itse esimerkiksi pidin paljon salaatista, joka sisälsi lehtikaalia, kuivattuja karpaloita, paahdettua palsternakkaa ja mantelia.
Makeiset kuuluvat jouluun - niin myös joulupöytään!
Rosollia, häränrintaa ja juustokreemiä, savustettua kalkkunanrintaa, punajuurisalaattia, suklaamoussea kera tyrnimarjojen, vaniljajäätelöä ja lämpimiä kirsikoita... "Herkkua on siinä monenlaista, monenlaista. Kuiske kuuluu: "Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa?""
No, esimerkiksi perunalaatikon kanssa maistui erinomaisesti herkullinen poronkäristys ja tarjonnan ehdoton kuningas oli kokin leikkaama lämmin joulukinkku. Suosittelen kokemaan tämän jouluisen makuelämyksen, mutta lähde merelle nälkäisenä!
Joulupöytä on mukava kokemus sekalaisellekin seurueelle, sillä esimerkiksi vegaanisia vaihtoehtoja on valikoimassa entistä enemmän ja myös lapsille on ensimmäistä kertaa suunniteltu ihan oma joulupöytä. Lasten joulupöytä on Ruotsin juniorikokkimaajoukkueen suunnittelema.
The Buffet-joulupöytä on tarjolla kaikilla Viking Linen laivoilla 26.12.2018 saakka.


- Roope -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti