maanantai 22. huhtikuuta 2019

Ravintolasuositus: Niska Helsinki

Kanavaranta 3-7 D 19, 00160 Helsinki

Peltileivistä eli ahvenanmaalaisista pitsoista tunnettu Niska-konsepti rantautui vuoden 2018 lopulla myös Helsinkiin. Kävin kavereiden kanssa tutustumassa tähän uuteen ravintolaan, joka sijaitsee idyllisellä paikalla Katajanokan Kanavarannan vanhassa makasiinirakennuksessa. Ravintolakonseptin isä on TV:stäkin tuttu huippukokki Michael Björklund.

Ahvenanmaalaisuus näkyy ravintolan tarjonnassa, sillä esimerkiksi pitsojen juustot tulevat saarivaltakunnasta, tomaattikastikkeet puolestaan valmistetaan Ahvenanmaan pohjoisosassa ja juomavalikoimassa on totta kai Stallhagenin oluita. Laadukkaat raaka-aineet ovat tärkeä osa konseptia. Myös ruotsin kieli on olennaisesti läsnä.

Konseptin nimi tulee Algoth Niskasta, joka salakuljetti viinaa Suomeen kieltolain aikana. Ketjun ravintoloissa mielenkiintoinen sisustuskin myötäilee tätä teemaa, kun ruokailla voi rahtilaatikoiden päällä.
Karolina on herkullinen jälkiruoka. (Kuva: Anni)
Henkilökohtaisesti suosittelen ehdottomasti tilaamaan jälkiruoaksi tarkoitetun Karolina-peltileivän, joka on mukava jakaa vaikka kaverin kanssa! Pizzapohjan päällä on vaniljanmakuista crème fraichea, ruokosokeria, hunajaa, minttua, sitruunamelissaa sekä ihania tuoreita marjoja! Todella maukas, kaunis peltileipä, joka sopii erinomaisesti myös evääksi piknikille. Katajanokan rannat oikein kutsuvat nauttimaan aurinkopäivistä!

Niska-ravintoloissa voi poiketa Helsingin lisäksi myös Turussa, Tammisaaressa, Pietarsaaressa, Nauvossa, Vaasassa sekä totta kai Maarianhaminassa, jonka toimipiste on tunnelmallisella paikalla merikorttelissa. Näistä Maarianhaminan toimipiste on minulle entuudestaan tuttu, siellä suosikkipitsani on Cecilia.


- Roope -

Ps: Muista näyttää Viking Line Club-korttia ja saat 10% alennusta kaikista annoksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti