torstai 26. maaliskuuta 2015

Kevät on vallaton

Silmät auki ja kohti kesää!

Täällä ilon ja valon valtakunnassa, Pohjoismaiden aurinkoisimmassa paikassa, ei virallista talvea tullut lainkaan. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa sitä, että Ahvenanmaalla ei tullut aikaa jolloin vuorokauden keskilämpötila olisi ollut pysyvästi nollan alapuolella. Tästä huolimatta kevään saapuminen pimeän ajanjakson jälkeen tuntuu jälleen mahtavalta. Ensimmäisessä postauksessa jo totesin kevään olevan ihmeiden aikaa niin luonnon kuin ihmismieltenkin osalta. Lisäksi kevät tuo tullessaan kasan tekemistä ja suunniteltavaa sekä haaveilua.

 

Kevääseen kuuluu luonnollisesti kesärenkaiden vaihdon lisäksi kevätsiivous. Auringonvalon lisääntyessä tulee hirmuinen hinku alkaa pestä ikkunoita, jotta valoa tulisi entistä enemmän sisälle ja kevään näkisi ikkunasta paremmin. Ikkunoiden jälkeen iskee järjestelykärpänen, joka haluaa siistiä kaappeja ja katsastaa vaatehuoneen vaatteet valmiiksi kevääseen ja kesään. Miten ihanaa onkaan, kun saa laittaa villaneuleet kaapin pohjalle ja kaivaa värikkäitä asusteita esiin. Kohta mielikin alkaa jo huutaa ulos! Ulkona täytyisi laittaa esiin ulkokalusteet, grilli ja istuttaa kukkasia. Hommaa riittää siis kevään esiin ottamisessa ja ensimmäisten grillijuhlien järjestämisessä!

Keväisin on tosiaan myös paljon juhlittavaa. Juhlimista riittää tietenkin pääsiäisessä ja vapussa, mutta myös koulujen ja opiskelijoiden juhlissa, harrastuksissa, Euroviisuissa ja koulujen päättäjäisissä. Jälleen on siis kasa mietittävää – miten ja missä juhlia, mitä päälle? Ja juhannuskin lähestyy…

Kesästä aletaan myös haaveilla yleensä jo hyvissä ajoin, täytyy nimittäin suunnitella miten lomailee ja työskentelee. (Miksi kesätöitäkin pitää vuosi toisensa jälkeen hakea aikaisemmin? Ensimmäiset hakevat kesätyöntekijöitä jo ennen joulua!) Tosin lomailua on aina ihana suunnitella, koska sen ainut huonopuoli on yleensä budjetti. On mukava surffailla netissä tai lomaesitteen sivuilla ja suunnitella kesän unelmien lomaa.

 
Toisaalta välillä kesään otetaan varaslähtö jo keväällä, kun tehdään vaikka pieni piknik (ja vähän palellaan) tai irtaudutaan hetkeksi arjesta vaikka Itämeren aalloilla risteillen. Tässäkö se salaisuus juuri piileekin? Syksyllä toivo hiipuu pienestäkin työmäärästä ja stressi kasvaa, mutta keväällä alkaa olla jo merkkejä ihanasta kesästä! Vaatekaappia tutkaillessa tulee hypisteltyä lempishortseja, kaupassa grillimakkarat ovat jo tyrkyllä, postilaatikkoon on tupsahtanut mainos kesäriennoista ja illalla ystävien kanssa suunnitellaan kesälomaa. On aika nauttia!


-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti