perjantai 22. tammikuuta 2016

Punaista matkantekoa

Talvinen merimatka

Vuosi 2016 on alkanut letkeästi ja myös vuoden ensimmäinen laivamatka on nyt koettu! Jo elokuussa varasimme tämän kyseisen matkan, koska kuulimme Viking Linen M/S Gabriellan tuuraavan vuorotellen telakalla olevia Turun-laivoja M/S Viking Gracea ja M/S Amorellaa. Tavallisesti M/S Gabriella seilaa Helsingistä Ahvenanmaan kautta Tukholmaan, ja lisäksi kesäisin alus on nyt tehnyt keikkaa myös Tallinnaan. Kuitenkin 10.02.2016 saakka alus liikennöi väliä Turku-Ahvenanmaa-Tukholma.
Viking Linen M/S Gabriella saapumassa Maarianhaminaan.
"Kaikki laivaan!"
Pitkään odotettu vuorokausi merellä oli ihanteellinen! Alkuviikon lähdöllä oli mukavan rauhallista ja letkeää tunnelmaa. Ainoa pitkä jono syntyi vain yökerhoon, kun eläkeläiset sekä minä ostimme bingolippuja. (Taas se voitto oli niiiiiin lähellä!) Yökerhossa esitettiin alkuillasta myös mukaansatempaava show.
Encounters -show
Ville Viking oli mukana matkassa, tottakai!
Näin alkuvuodesta tietysti myös Itämerellä ja Viking Linellakin on alennusmyynnit. Houkuttelevat hinnat saivatkin päät pyörälle Tax Freessä.
M/S Gabriellan Tax Free -myymälä.
Maarianhamina-Turku-Långnäs-Tukholma-Maarianhamina
Söimme Viking Buffet -ravintolassa päivällisen ensimmäisenä päivänä ja toisena päivänä lounaan. Viking Line oli juuri ennen vuodenvaihdetta uusinut buffettiensa tarjonnan, joten oli miellyttävää maistella uusia makuja. Menun uutuuksista suosikkejani olivat mm. sushit, skagen-blinit, espanjalaiset leikkeleet, kukkoa viinissä, punajuuri-vuohenjuustosalaatti, vadelma-lakritsipannacotta...
M/S Gabriellan Viking Buffet -ravintola.
Hytiksi olimme valinneet luksushytin ilman ikkunaa, Inside Premium (B2X). Hytin varusteluun kuuluu leveän parisängyn lisäksi nojatuolit, jääkaappi juomineen, TV, sekä iso kylpyhuone. Kyseisen hyttiluokan hytit sijaitsevat muilta suljetuilla luksushyttien käytävillä kannella 11. Näiden hyttien koko on suurempi, kuin ikkunallisten Seaside Premium (LXB) -luokan hyttien. Meidän hytti oli lisäksi käytävän päässä, josta pääsi kätevästi vierailemaan ulkokannella. Hytti oli ehdottomasti paras kokemamme sisähytti.
M/S Gabriellan Inside Premium (B2X) -luokan hytti.
Punainen irtiotto arjesta maistui, tuntui, näkyi...
Ulkokannella oli mukava (ja kylmä) katsoa maisemia.

Muuten huhtikuussa 2016 Viking Line uusii M/S Gabriellan. Laivaan tulee mm. kahdeksan uutta ravintolaa, lähes sata uusittua hyttiä ja varustamo muistaa myös shoppailijoita sekä hemmotteluhoitojen ystäviä.
Takaisin kotisatamassa, Maarianhaminassa!
-Roope-

6 kommenttia:

 1. Kiva tälläin erilainen postaus Gabista :)
  Mut onneks ei oo pitempää Turun reitillä sillei ku ikävä sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :)

   Tämä on kyllä ihan mahtavaa, että pääsee kokeilemaan laivaa eri reitillä. Sen verran innostuimme, että täytyy suunnitella kesällä matkaa juuri M/S Gabriellalla!

   Poista
 2. Pitäiskö Hesalaisten sit toivoa et saatais Grace vierailemaan meille? :D
  Ja meille tullu tavaks mennä Gabil aina Tukholmaa, mut pitäis päästä tänä vuonna Tallinkil Tallinnaa ja testaa Europa ku se palaa :)

  VastaaPoista
 3. Kävitkö saunassa ollenkaan? Tänään mä sitten vuorostani olen Gabilla ja mullakin on sama B2X kuin sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti saunaosaston aukioloajat eivät tällä kertaa sopineet meidän suunnitelmiin. Täytyy saunoa M/S Gabriellassa sitten joku toinen kerta. Hauskaa matkaa! :)

   Poista