perjantai 18. marraskuuta 2016

Illallisristeily

M/S Rosellan tyylillä

Pitkin syksyä olimme suunnitelleet illallisristeilylle lähtöä vanhempieni kanssa. Kalenterien annettua periksi päätimme heti varata matkan Viking Linen nettisivuilla. Varustamon M/S Rosella tekee muun muassa mukavia päiväristeilyjä Maarianhaminan ja Kapellskärin välillä. Valitsimmekin marraskuisen perjantai-illan lähdön.

Maarianhaminan Länsisataman terminaalin ensimmäisen kerroksen lähtöaulassa alkoi tunnelma tiivistyä, kun ihmiset pakkaantuivat odottamaan laivaan pääsyä. Odottelua ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun ovet Viking Linen rautarouvaan avattiin.

Ahvenanmaalla asuville M/S Rosellan päiväristeilyt ovat mukava tapa viettää aikaa yhdessä. Matkat sopivat loistavasti myös Ahvenanmaalla vieraileville, sillä saman katon alla voi nauttia päivällistä, tehdä edullisia tax free-ostoksia sekä pyörähtää vaikka tanssilattialla! Matkat ovat erittäin edullisia ja noin viiden tunnin mittainen risteily ei vie koko päivää. Toki halutessaan matkaa voi pidentää maihinnousulla Ruotsissa ja suunnata aina vaikka Tukholmaan saakka. Pienestä lisämaksusta mukaan voi ottaa oman ajoneuvon tai käyttää hyödyksi Viking Linen liityntäkuljetuksia.
Buffet on ruotsinlaivojen klassikko.
Suuntasimme heti aluksen Bistro Buffet-ravintolaan, kun olimme jättäneet ylimääräiset tavaramme hyttiin. Aluksen buffet-ravintolassa on jokaisella lähdöllä tarjolla runsas valikoima herkkuja. Valikoima vaihtelee kattauksien mukaan, oli kyseessä sitten meriaamiainen, brunssi, päivällinen tai kenties grilli- ja paistipöytä. Meillä oli tällä kertaa perinteinen päivälliskattaus. Herkuttelimme äyriäissalaattia, kokonaisia katkarapuja, espanjalaisia leikkeitä, kukkoa viinissä, paahtopaistia, kesäkurpitsarullia, juustoja, macaroneja, jäätelöä, vadelma-lakritsipannacottaa... Ruokajuomat kuuluvat buffetin hintaan ja uutuutena olikin roseeviini.
Quality Outlet Storen valikoima vaihtelee suuresti.
Masut yltäkylläisinä suuntasimme saman kannen toiseen päähän Quality Outlet Store-myymälään. Tämä poistomyymälä myy Viking Linen aluksilta poistuvia tuotteita huomattavan edulliseen hintaan. Vaatteita, kenkiä, asusteita, kosmetiikkaa, koruja, rannekelloja, kodintarvikkeita... Merkkitietoisten paratiisi! Esimerkiksi tällä kertaa Conversen kenkiä oli myynnissä vain hintaan 24 euroa.

Alus pistäytyi Ruotsissa sillä välin, kun veimme outletista ostamiamme tuotteita hyttiin. Kapellskärissä alus puretaan, lastataan uudelleen sekä tehdään tarvittavat siivoukset - ja tämä kaikki vain 15 minuutissa! Ammattitaidolla, såklart!
M/S Rosella on Viking Linen ensimmäinen alus jossa otettiin käyttöön matkalippu,
joka toimii perinteisen käyttötarkoituksen lisäksi verovapaiden ostosten tarkastuslippuna sekä hyttiavaimena.
Tämä tapahtui vuonna 1994 ja tuolloin alus seilasi Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan.
Pysähdyksen jälkeen shoppailukierros jatkui, nimittäin yhteensä M/S Rosellalla on peräti kolme myymälää! Perinteisen tax freen puolella aika kului kuin siivillä tutkiskellessa erikoistarjouksia ja kauden uutuuksia. Jopa 700 m² Tax Freen valikoimasta mukaan tarttui myös vuoden ensimmäinen joululahja.
Home & Lifestylen valikoimassa on astioita, lampunvarjostimia,
maljakoita, servettejä, huonetuoksuja, kylpylätuotteita...
Tax Freetä vastapäätä sijaitsee keväällä avattu myymälä Home & Lifestyle, joka on erikoistunut sisustukseen ja kauneustuotteisiin. Tyylikkääseen myymälään oli mukava päättää ostoskierroksemme. Shoppailtavaa M/S Rosellalla todellakin riitää, josta kertoo myös se, että aluksen oma myyntiennätys rikottiin juuri heinäkuussa 2016.

Olimme tyytyväisiä ostoksiimme ja vielä ennen Maarianhaminaan saapumista päätimme pistäytyä nauttimaan viihteestä aluksen kaksikerroksisessa Fun Club-yökerhossa. Jos haluaa ottaa helpon ja pienen irtioton arjesta tai Ahvenanmaan vierailuun jotain ekstraa, niin kannattaa ehdottamasti heittäytyä M/S Rosellan matkaan!
Vuonna 2011 M/S Rosella koki suuret uudistukset
ja aluksen yökerho sai yhden kerroksen lisää.
-Roope-

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjoituksesta. Paljonko noilla vuoroilla käy väkeä? Ilmeisesti kuitenkin mukavasti kun on panostettu ruokaan,kauppoihin ja jopa viihteeseen. Ehkä myös ruotsalaisia jonkin verran päiväristeilyillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kysymyksestä!

   Vuonna 2015 M/S Rosella kuljetti reitillän 687 369 matkustajaa. Ruotsalaiset käyvät paljon risteilemässä päiväsaikaan (jolloin viihteeseen on erityisesti panostettu), kun taas ahvenanmaalaiset usein vain ylittävät laivalla meren ja jatkavat matkaa esim. päiväksi Tukholmaan ja illaksi kotiin. Ahvenanmaalaisia saadaan risteilemään teemaristeilyillä sekä perjantai- ja launatai-illan tansseilla. Näiden kaikkien yhdistelmillä laiva täytyykin oikein mukavasti.

   Poista