keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Eurovision Cruise 2016

Tuumasta toimeen

Eräänä syksyisenä päivänä pyörin netissä ilman päämäärää. Ajauduin Viking Linen nettisivuille (todella ”yllättävää”) katselemaan millaisia risteilyjä oli tulossa. Hetkinen... Eurovision Cruise! Siinä vaiheessa lähti hippulat vinkumaan ja viestiä Mäkkärille. Hetken kuluttua meillä olikin jo liput varattuna joulukuiselle Euroviisuristeilylle.

Odotimme risteilyä kuin kuuta nousevaa. Minä varasin itselleni lennot Ahvenanmaalta Manner-Suomeen ja takaisin, suunnittelimme mitä laitamme päälle, valmistauduimme euroviisuvisaan... Tässä vaiheessa odotukset olivat jo pelottavankin korkealla.
Finnairin lennot Maarianhaminan lentoaseman
ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä operoi Norra.
Vihdoin olimme Katajanokan terminaalissa odottamassa laivaan pääsyä. Valmistautumisen yhteydessä olimme ehtineet pitämään etkot viisuhittien ja totta kai myös kuohujuoman kera. Pian pääsimmekin innosta piukeana Viking Linen M/S Viking XPRS:n kyytiin. Kyseinen alus on valmistunut Helsingissä vuonna 2008 ja se on koko Suomenlahden suosituin laiva – alus on kuljettanut jo yli 15 miljoonaa matkustajaa.

Hyttien siivous oli vielä kesken, mutta odottelun aikana aulassa jaettiin matkustajille makeisia. Mums! Päästyämme jättämään ylimääräiset matkatavarat hyttiimme, suuntasimme nauttimaan kakkupaloja aluksen Blue Deliin. Nauttiessamme herkkupommeja ihailimme samalla Helsingin loittonevia valoja. Herkutteluhetken jälkeen teimme kevyen ostoskierroksen aluksen ruuhkaisissa myymälöissä.

Viking Line oli selvästi panostanut risteilyyn, nimittäin risteilyohjelma lupasi viisuteemaista ohjelmaa aina aamun pikkutunneille saakka. Pikaisten myymäläkierrosten jälkeen istuimme viihtyisässä Viking's Inn-pubissa, jossa oli ohjelmassa euroviisukaraoke sekä euroviisuvisa. Perinteisten euroviisujen soidessa taustalla karaokeversioina me etsimme pubin seiniltä viisuvisan kysymyksiä. Olimme jo syksyllä päättäneet voittaa tämän kilpailun – no niinhän siinä sitten lopulta kävi että Mäkkärin nimellä menimme voittamaan kilpailun!
XPRS Singers
Yksi risteilyn odotetuimpia kohokohtia oli XPRS Singersin The Eurovision Show aluksen Dance Pavilion-yökerhossa. Ennen varsinaisen esityksen alkua saimme esimakua, kun ryhmän jäsenet kiertivät yökerhossa lentoemäntinä sekä stuertteina jakamassa yleisölle ”kahvia ja teetä” sekä makeisia. Show pärähti käyntiin Iso-Britannian vuoden 2007 kappaleella Flying the Flag. Tässä vaiheessa olimme jo aivan sulaa vahaa! Mukaansatempaava show oli ammattitaitoisesti toteutettu täydellinen kokonaisuus. Esitys oli upeasti höystetty myös huumorilla ja taiteellisuudella.
 XPRS Singersin The Eurovision Show (Video: Mäkkäri)

Ilta jatkui ruotsalaisen tähtiartistin Dinah Nahin johdolla, joka on jälleen Ruotsin Melodifestivalenilla ehdolla maan euroviisuedustajaksi. Ruotsalaistähden jälkeen lavalle nousi suomalainen Susann Sonntag´s, joka on ollut ehdolla neljä kertaa Suomen euroviisuedustajaksi. Susanne viihdytti yleisöä antaumuksella euroviisukappaleilla sekä menevällä tanssimusiikilla. Ilta ei suinkaan loppunut vielä tähän, nimittäin lavalle nousi uskomattoman lahjakas DJ Sam Zimon (Sam Sonntag). Suosittu euroviisudisko jatkui aina aamuun saakka. Tarjolla oli tunnettuja, suosittuja, rakastettuja sekä hauskimpia euroviisuhittejä!

Täyteläisen viisuohjelmiston ansiosta uni tuli helpolla, vaikka hytin tyynyt yrittivät aluksi meitä sabotoida. Ehdin matkan aikana nähdä myös entistä kollegaani, joka työskentelee nykyisin M/S Viking XPRS:llä. Takaisin Helsinkiin saavuimme kello 10:40.

Euroviisuristeily oli elämys ja se ylitti kaikki odotukset. Tästä ikimuistoisesta risteilystä tullaan varmasti vielä puhumaan pitkään! Oli jälleen todella mukavaa huomata Viking Linen vieraanvaraisuus. Vinkkinä vielä mainittakoon, että seuraava Viking Linen Euroviisuristeily on jo nyt varattavissa – VARAA TÄSTÄ!-Roope-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti