sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Pinnan alla

Merimaailma Sea Life Helsinki
Helsingin Sea Life on avattu kesällä 2002.
Naapurinpojan talviloman kunniaksi päätimme lähteä yhdessä meriseikkailulle Ahvenanmaalta Helsinkiin. Pääkapungissa agendanamme oli vierailla merimaailma Sea Lifessa. Poika odottikin "kalamuseossa" vierailua innolla. Kohde oli minulle henkilökohtaisesti tuttu vuosien takaaa muutamilta vierailukerroilta, mutta tästä huolimatta vierailu oli minusta jälleen kiinnostava.


Valtamerialtaan vilinää.

Sea Life on maailmanlaajuinen yleisöakvaarioketju, ja Helsingin Sea Life sijaitsee Linnanmäen huvipuiston yhteydessä. Keskuksessa on kymmeniä akvaarioita ja altaita, joissa asustaa muun muassa kilpikonnia, rauskuja, vuokkokaloja, haikaloja, meduusoja... Tietoa on saatavilla runsaasti ja paikalla kiertää myös henkilökuntaa. Tasatunnein järjestetään opastettuja ruokintahetkiä, jotka sisältyvät lipun hintaan. Asiakaspalvelu oli ystävällistä, vaikka naapurinpojan harmiksi palvelun ja opastusten saaminen ruotsiksi oli rajallista.
Näyttely alkaa sademetsästä.
Näyttely on jaettu osa-alueisiin, kuten esimerkiksi sademetsään ja valtamereen. Sademetsä-osio on totta kai sisustettu asiaankuuluvan tyylikkäästi sekä varustettu vesiputouksin. Valtameriallasta pääsee puolestaan kummastelemaan useista eri kohdista, esimerkiksi kuuluisasta läpinäkyvästä vedenalaisesta tunnelista. Oli mielekästä päästä ihastelemaan värikkäitä kaloja, bongata erikoisuuksia ja myös nähdä niitä vaarallisempiakin kaloja. Kahdeksanvuotias naapurinpoika oli mielissään vierailusta.
Valtamerialtaassa on noin 250 000 litraa vettä.
Helsingin Sea Life on avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä, sillä se on suljettuna ainoastaan jouluaattona -ja päivänä. Erinomainen sisäkohde vaikkapa sadepäivänä tai kipakkana talvipäivänä. Liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä niin säästää helposti sisäänpääsymaksussa.
Yksi Helsingin Sea Lifen kilpikonnista.
- Roope -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti