sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tuhansien ämpärien maa - aivan ulapalla

Musiikkiteatteria laivalla

Kahtena edellisenä vuotena peräkkäin on Viking Linen lippulaivalla M/S Viking Gracella saatu nauttia alkuvuoden teatterielämyksestä. Sama toteutui myös tänä vuonna, kun laivalle tuli jälleen Uusi Iloinen Teatteri eli UIT. Myös tällä kertaa lähdin äitini kanssa seuraamaan mitä hauskaa UIT oli saanut luotua lavalle.
Uusi Iloinen Teatteri.
Vuonna 2017 oltiin Soitellen soteen!-tunnelmissa ja vuotta myöhemmin UIT oli laivalla 101 lasissa! Olemme olleet erittäin tyytyväisiä näihin aikaisemmin laivalla näkemiimme esityksiin. Tänä vuonna laivalla revyy kantoi nimeä Tuhansien ämpärien maa - aivan ulapalla.

Lähdimme matkaan Maarianhaminasta ja teimme 24 tunnin Triangeliristeilyn. Pian laivaan päästyämme olikin jo aika suunnata upeaan Club Vogueen kannelle 10, joka toimi jälleen tyylikkäänä teatterina. Yleisö ohjattiin paikoilleen henkilökunnan toimesta ja tunnelma salissa oli odottava. Luvassa oli kuulemma ämpärikaupalla huumoria!
Teatterilipun hintaan sisältyi lasi kuohuviniä,
mutta olimme ostaneet lisäksi myös M/S Viking Gracen herkkulautaset.
Esitys alkoi kello 15.00 Suomen aikaa ja sen koosti lavalla joukko alan ammattilaisia:
Sari Siikander, Leena Uotila, Jussi Lampi, Mikael Saari, Sami Hintsanen, Erika Vikman, Viivi Pumpanen, Ansku Bergström, Katri Mäkinen, Mikko Ahti sekä Matti Puro. Totta kai tänäkin vuonna revyyn musiikista vastasi Jean S.

No mitäkö näimme? Lavalla käytiin läpi muun muassa kansallisheikkouksia, äijäkerhon kokousta sekä nuoren naisporukan pohdintaa siitä, että millaista oli ennen vanhaan. Pääsimme näkemään myös Länsimetron purkua. Kahden naisen krapulainen sunnuntaiaamu oli niin ikään saanut oman hykerryttävän kohtauksen. Samaan rahaan saimme lisäksi nähdä Ähtärin pandat Lumin ja Pyryn, jotka olivatkin oikein hauskaa katseltavaa! Vaikuttavan roolisuorituksen teki Leena Uotila saarnastuolissa pappina, mutta myös Viivi Pumpanen yllätti täysin positiivisesti esityksen aikana.
Tuhansien ämpärien maa - aivan ulapalla:
nuoret naiset pohtimassa viinilasien äärellä.
Yhden kohtauksen paikkaa olisin siirtänyt ja yhden jättänyt kokonaan pois, mutta kyllä 40 vuotta täyttänyt UIT onnistui vastaamaan odotuksiin iloisella esityksellään. Eikä vain meidän odotuksiin, sillä ympärillämme kuului naurua ja taputusta epätaisaisen tasaiseen tahtiin. Ryhmä oli selvästi innostunut tekemästään, mikä välittyi mainiosti yleisölle. Tätä oli lystikästä katsoa!
M/S Viking Gracella on hyvät puitteet spa-nautintoon.
Vilvoittelu M/S Viking Gracen spassa onnistuu lumiluolassa.
Risteily ei kuitenkaan päättynyt onnistuneeseen teatterielämykseen. Lähdimme alustavasti tutustumaan tax free-myymälän valikoimaan sekä poimimme samalla makeimmat tarjoukset jo mukaamme. Tämän jälkeen olikin aika rentoutua! M/S Viking Gracen ihanalla spa-osastolla nautimme poreista, saunoista sekä lumiluolasta.
Burgeri - naudanlihapihvi, pekonia, aiolia, cheddar-juustoa, BBQ-kastiketta,
jääsalaattia, suolakurkkua, tomaattia ja ranskalaisia sekä lisukkeena friteerattuja jalapenoja.
Illalla suuntasimme hyväksi havaittuun Frank's-ravintolaan syömään. Tälläkin kertaa ruoka oli erittäin mieluisaa ja palvelu ystävällistä. Kylläisinä siirryimme pelailemaan Kimbleä Retro Bar & Dancingin puolelle, jossa peliä tahditti elävä musiikki sekä karaoke. Club Voguessa esiintyi vielä myöhemmin päivän esityksestäkin tuttu yhtye Jean S., jota kävimme kuuntelemassa.
Jean S. on vuonna 1991 perustettu yhtye.
Jean S. & Tinakenkätyttö.
Tyytyväisinä koettuun päivään siirryimme hyttiimme nukkumaan. Unta ei tarvinnut odotella ja sitä riitti aina herätyskellon soittoon saakka. Vielä ennen takaisin kotisaarelle saapumista oli tarkoitus tehdä varsinaiset shoppailut sekä nauttia lounas.
Viking Line goes WILD!
Punaisilla laivoilla on käynnissä Viking Line goes WILD-kampanja 16.02.2019 saakka, mikä näkyy muun muassa entistä edullisempina hintoina alusten myymälöissä. Alennukset voivat olla jopa 60 % jo ennestään edullisina tunnetuista merihinnoista! Teimmekin edullisia ja mielekkäitä ostoksia heti aamusta.
M/S Viking Gracen valtavassa tax free-myymälässä on mukava shoppailla.
Risteilyn päätteeksi suuntaisimme vielä puoliltapäivin aluksen buffetravintolaan lounaalle. Saimme mukavan pyöreän pöydän keltaisilla nojatuoleilla ikkunan vierestä, joten upeita merimaisemia oli kiva seurailla lounaan lomassa. Hyviä makuja oli jälleen paljon tarjolla, mutta erityisesti haluan nostaa esille lämpimän pöydän kanan sekä lihapullat ja kylmän puolen pikkelöidyt paprikat. Valitettavasti lounaan jälkiruokapöytä oli yksi huonoimmista miesmuistiin, onneksi oli sentään jäätelöä! Päättelimme lounasta aluksen lipuessa Kobba Klintarin ohitse ja jälleen kerran oli myös aika päättää tyytyväisinä yksi risteily Itämerellä.


- Roope -

PS:
Kyseinen UIT:n esitys on nähtävissä M/S Viking Gracella kello 15.00 päivittäin 26.01.2019 saakka.

4 kommenttia:

  1. Teillä tuntuu olleen onnistunut matka.En tiennytkään, että Gracella on teatteriesityksiä, se on kuitenkin laiva joka lähtee kotisatamastani. Valitettavasti iltavuorolla ei ole esitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista!

      Juurikin näin - risteily oli erittäin onnistunut! :) M/S Viking Grace on monipuolinen viihdelaiva ja tarjontaa löytyy laidasta laitaan vuoden aikana. Esimerkiksi stand upia ja tanssiopetusta. Erikoisohjelmallisilla lähdöillä saa risteilystäkin entistä enemmän irti. Suosittelen!

      - Roope -

      Poista
  2. Itse on viime vuosina tullut käytettyä laivoja vain siirtymiseen mutta voisihan sinne taas joskus vaikka lähteä viihtymäänkin. Teatteri laivalla on eritäin hyvä idea. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos kommentista!

      Vaikka laivaa käyttäisi vain siirtymiseen paikasta toiseen, niin onhan siellä silti ne samat palvelut ja viihde kuin varsinaisella risteilylläkin. Eli reittimatkastakin voi helposti tehdä vähän enemmän luksusta tai elämystä! Esimerkiksi teehetki loungessa tai rentoutumista spassa.

      Erikoisristeilyjä on tarjolla vuoden ympäri, jolloin tosiaan matkasta voi saada vieläkin enemmän irti. Teatteria, euroviisuja, huutokauppoja, tubettajia... Ihan laidasta laitaan!

      Nyt kannattaa ehdottomasti pohtia millainen voisi olla seuraava merilomasi Itämerellä!

      - Roope -

      Poista